Dačić: Svi lokali koji ne ispunjavaju standarde biće zatvoreni

Izvor: S media, 02.Apr.2012, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Svi lokali koji ne ispunjavaju standarde biće zatvoreni

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je naložio da od danas počne vanredna inspekcija svih lokala u Srbiji, naglasio je da će čitav proces biti sproveden u kratkom roku i da će svi lokali koji ne ispunjavaju standarde biti zatvoreni.

Devojka koja se ugušila u požaru - najmlađi doktor nauka u istoriji fakulteta

Brat je pokušavao da izađe, ali su vrata toaleta bila blokirana (VIDEO)

Uzrok požara u diskoteci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Kontrast" kablovi ispod bine

Dačić je, nakon obilaska TE "Kostolac" novinarima rekao da je takvu odluku doneo zbog učestalih incidenata od kojih je poslednji u nizu požar u novosadskoj diskoteci "Kontrast" u kojoj je stradalo šest mladih osoba.

On je podsetio da su osobe u novosadskoj diskoteci stradale ne od vatre već od dima i da ga je ta okolnost posebno izazvala da naloži vanrednu kontrolu objekata u kojima se okupljaju mladi.

Prema njegovim rečima biće izvršene detaljne kontrole električnih instalacija, provere broja ljudi koji prema dozvolama za rad mogu da budu u tim objektima...

"U slučaju diskoteke "Kontrast" postoji mogućnost da je nesreću izazvalo strujno preopterećenje, odnosno da su zaposleni u objektu sami stavljali jače osigurače od dozvoljenih. To nije potpuno izvesno, istraga će pokazati o čemu se tačno radi, ali su potrebne dodatne mere da bi bila izbegnuta svaka eventualna greška u budućnosti", rekao je Dačić.

Resorni ministar je insistirao na tome da neće postojati mogućost intervencije koja će vlasnike lokala spasiti od kazni ukoliko ne budu poštovali zakonom propisane norme.

"Ukoliko utvrdimo da postoji bilo kakav oblik korupcije svi će biti pohapšeni" zapretio je Dačić.

Naredba o vanrednoj inspekcijskoj kontroli svih lokala u Srbiji biće danas upućena svim organizacionim jedinicama, a kontrola lokala će početi sutra, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

U Novom Sadu je, zbog tragedije u diskoteci "Kontrast" od danas trodnevna žalost. Komemorativni skup održan je u podne u Skupštini grada Novog Sada.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.