Dačić: Stambeni problemi policije biće rešeni

Izvor: Blic, 16.Okt.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Stambeni problemi policije biće rešeni

Ministra unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je najavio niz aktivnosti radi iznalaženja mogućnosti za rešavanje stambenih pitanja radnika tog ministarstva i policije.

On je posle uručivanja ključeva dva stana koji su dati na korišćenje dvojici pripadnika ariljske policijske stanice rekao da u poslednjih destak godina nije bilo mnogo dodela stanova po povlašćenim uslovima.

Dačić je podsetio da je dobijanje stana u vlasništvu nekada bilo jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glavnih razloga što se išlo u policiju a da je danas zbog zakonskih ograničenja to nemoguće uraditi.

"Trudićemo se da to (dodelu stanova) vratimo na neku pravu meru... Nije moguće da MUP dodeljuje besplatne stanove, ali možemo da radimo da se stanovi daju na korišćenje ili da se sa bankama potpišu sporazumi o povoljnijem kreditiranju", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u mogućnosti za obezbeđivanje stanova spada i postizanje dogovora sa lokalnim samoupravama koje ne bi naplaćivale određene dažbine za gradnju čime bi kvadrat bio jeftiniji za pripadnike policije.

Ministar unutrašnjih poslova je ukazao i da problem predstavlja i veliki broj pre više od deset godina započetih stanova a sa čijom izgradnjom se jednostavno stalo, najavivši da će pokušati da se reši i taj problem.

On je rekao da je postignut dogovor sa Ministarstvom odbrane da ustupi policije "nekoliko desetina stanova" u opštinama gde nema vojnih jedinica.

Dačić je dodao i da je planirano da još jedan stan bude predat na korišćenje policajcu u Kosjeriću.

Povezane vesti: Oteto sedam estonskih turista u Libanu Beogradu nedostaje 2.000 policajaca

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ: ZA REŠAVANJE STAMBENIH PROBLEMA POLICIJE

Izvor: Kurir, 16.Okt.2011

ARILJE - Ministra unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas je najavio niz aktivnosti radi iznalaženja mogućnosti za rešavanje stambenih pitanja radnika tog ministarstva i policije...On je posle uručivanja ključeva dva stana koji su dati na korišćenje dvojici pripadnika ariljske policijske stanice...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.