Dačić: Srbija za partnerski odnos sa SAD

Izvor: S media, 31.Okt.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija za partnerski odnos sa SAD

Ministar Ivica Dačić izjavio u Čikagu da partnerski odnos sa SAD mora da postoji, za dobrobit Srbije.

Zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je u Čikagu da savezništvo i partnerski odnos izmedju Srbije i SAD treba graditi ne na štetu drugih naroda, ali uz uvažavanje legitimnih nacionalnih i državnih interesa Srbije.

Kako je danas saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, Dačić koji je i ministar policije, na >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prijemu u generalnom konzulatu Srbije izrazio je uverenje da će Srbi koji žive u SAD pomoći da dve zemlje nadju tačku razumevanja.

Ministri pozvali investitore iz SAD

SAD donirale Srbiji 800 miliona dolara

Dačić i Redžepi se nisu ni pogledali!

"Interes Srbije je da ima dobre odnose sa SAD, ali i obrnuto", ocenio je Dačić.

On je ukazao da "svi treba da streme istom cilju", a to je "da se reč Srbija više čuje i poštuje u medjunarodnim odnosima i da zato Srbija mora voditi mudru politiku".

"Poštovaće vas koliko ste jaki, a kao zemlja bićemo jaki onoliko koliko budemo jedinstveni", poručio je Dačić.

Osvrnuvši se na pitanja u vezi sa putnim ispravama i državljanstvom

Srba koji žive u SAD, on je ukazao da će ministarstvo na čijem je čelu uložiti maksimalne napore kako bi ta pitanja bila u što kraćem roku rešena.

Govoreći o ekonomskoj saradnji izmedju SAD i Srbije, Dačić je izrazio zadovoljstvo što se čine napori da se ta saradnja podigne na viši nivo.

"Mislim da je nivo ekonomske saradnje Srbije i SAD veoma nizak i da treba naći neki zajednički interes", rekao je Dačić, dodavši da su za to neophodni zajednički napori i trud.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.