Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka EU

Izvor: Blic, 10.Jun.2017, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija nezaustavljivo ide ka EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na Evropskom forumu u Vahau, u Austriji, da Srbija nezaustavljivo ide ka Evropskoj uniji i da će to činiti i ubuduće bez obzira na to što je ceo proces iz ugla Beograda neopravdano usporen.

- Ulazak Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Evropsku uniju vrhunski je prioritet moje zemlje. Otvorili smo jedan broj pregovaračkih poglavlja, a veliki broj novih poglavlja su spremna za otpočinjanje pregovora. Srbija nezaustavno ide ka ulasku u EU. To će činiti i ubuduće, bez obzira na naš stav da je čitav proces neopravdano usporen i da se, takođe, neopravdano povremeno povezuje s nekim regionalnim pitanjima - rekao je Dačić, koji je govorio o evrointegracijama Srbije i reformama koje treba da dovedu da Srbija što pre postane članica EU.

Šef srpske diplomatije je na forumu "Evropa – bliže svojim građanima" ukazao je da je politika koju Srbija vodi, politika regionalnog mira i stabilnosti.

"Terorizam najveća pretnja Evropi"

On je ocenio da se Evropa danas suočava s brojnim izazovima i dodao da je terorizam trenutno njaveća pretnja koja nastoji ne samo da uništi postojeće evropske civilizacijske vrednosti, već i da direktno ugrozi mir, stabilnost i živote Evropljana.

Dačić je takodje ocenio da je skup u Vahauu dobra prilika za razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima s kojima se suočava evropski kontinent kao celina. Evropa je, kako je dodao, izložena i migrantskom prilivu i potreban je koordinisan nastup svih evropskih zemalja u rešavanju tog komplikovanog problema.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dačić: Nadam se da ćemo za 25 godina ući u EU

Izvor: Mondo, 10.Jun.2017

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić na Evropskom forumu u gradu Vahau u Austriji pred evropskim zvaničnicima održao govor pun šaljivih tonova, citirao Marksa, pominjao raspad Evropske unije i ulazak Srbije u EU za 25 godina...Foto: tanjug/ ministarstvo spoljnih poslova/ dr..Evropska ideja je lek...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.