Dačić: Srbija neće podizati ograde

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2016, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija neće podizati ograde

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće podizati ograde, ali da mora da zaštiti svoje interese, jer ne može da podnese najveći teret migrantske krize.

"Ta situaciji od nas zahteva punu koordinaciju sa zemljama koje se nalaze iznad nas na toj (Balkanskoj) ruti - Mađarskom, Hrvatskom, Slovenijom i Austrijom, a naravno mi veoma budno motrimo i šta se dešava između Turske >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i Evropske unije, odnosno da li će ponovo doći do to migrantskog talasa", izjavio je za B92 Dačić, koji boravi u Mađarskoj.

On je dodao da je presednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić bio nezadovoljan rezultatima nedavnog ; sastanka premijera u Beču, jer nije usaglašena jedinstvena politika Evropske unije prema migrantima.

"Te zajedničke evropske politike nema. Sve zemlje se ponašaju u skladu sa svojim interesima na toj ruti. Srbija mora da vodi računa o svojim interesima", rekao je Dačić.

U Mađarskoj je juče propao referendum o uvođenju kvota EU za raspodelu migranata, jer se nije odazvao dovoljan broj građana.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je ranije danas da će Srbija zatvoriti granice za migrante, ako zemlje EU ne budu htele da ih prihvate

"Neće biti problema ako se promeni vlast u Srebrenici"

U Srebrenici neće biti nikakvih problema ako dođe do promene vlasti, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji je u poseti Mađarskoj.

"Pokazuje se da su propali pokušaji da lažno dođe do toga, kao prošlog puta, kada su Srbi bili nejedinstveni, da Duraković pobedi na izborima. Ja se sećam da su Srbi bili načelnici pre Durakovića, pa nije bilo problema. Svi treba da spuste loptu, ne treba da daju izjave koje izlaze van izbornog procesa. Izbori su ono što mora da se poštuje svuda, pa i u Srebrenici", rekao je Dačić za B92.

On je ocenio da su lokalni izbori u Bosni i Hercegovini protekli u mirnoj atmosferi.

"Sada svi treba da se okrenu svojim svakodnevnim aktivnostima, da gledaju šta su nam zajednički interesi", rekao je Dačić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.