Dačić: Srbija najveći prijatelj Kine u Evropi

Izvor: RTS, 13.Apr.2017, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Srbija najveći prijatelj Kine u Evropi

Predsednik SPS-a Ivica Dačić se sastao sa delegacijom Kine koju predvodi član Politbiroa centralnog Komiteta Komunističke partije Kine Džang Čunsian.
Srbija je najveći prijatelj Kine u Evropi, izjavio je  ministar inostranih poslova Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić posle sastanka sa delegacijom te zemlje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Želimo da nastavimo zajedno sa SNS-om i Aleksandrom Vučićem takvu politiku saradnje sa Kinom", rekao je Dačić novinarima u sedištu SPS-a.
Naveo je da su u toku pripreme za posetu premijera Kini, kao i za učešće naše delegacije na najvišem nivou na Samitu 16 država centralne i istočne Evrope koji će u novembru biti održan u Budimpešti.
Dačić je rekao da će ove godine kao predsednik SPS-a, na poziv Komunističke partije Kine, posetiti tu zemlju.
"Imali smo veliko zadovoljstvo da se susretnemo sa Komunističkom partijom Kine koja je nama sestrinska i bliska stranka. Kao što znate, SPS je nastavljač i naslednik bivše Komunističke partije, odnosno Saveza komunista Srbije i Jugoslavije", objasnio je i dodao da je sa gostom razmenio i neka sećanja iz prošlosti, a dogovoreno je i jačanje saradnje.
Delegaciju iz Kine su pored Dačića dočekali Žarko Obradović, Branko Ružić, Aleksandar Antić, Petar Škundrić...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dačić: Srbija najveći prijatelj Kine u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2017

Srbija je najveći prijatelj Kine u Evropi, izjavio je danas ministar inostranih poslova Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić posle sastanka sa delegacijom te zemlje koju predvodi član Politbirora Centralnog komiteta Komunističke partije Džang Čunsian..."Želimo da nastavimo zajedno sa SNS i Aleksandrom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.