Dačić: Sledeći put SPS pobeđuje

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2012, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sledeći put SPS pobeđuje

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da bi rad na formiranju buduće vlade trebalo da počne od sutra kako bi se što pre konstituisala Skupština Srbije i formirali parlamentarna većina i svi organi vlasti.

"To je bitno zbog toga što nas očekuju velike obaveze u pogledu socijalne i ekonomske situacije i državnih i nacionalnih pitanja, jer se praznina koja ne postoji formalno, već suštinski štetno odražava na nacionalne i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << državne interese", rekao je Dačić novinarima posle glasanja na Dedinju.

Dačić je rekao da je neophodno poštovati izbornu volju građana i da se ne treba ljutiti, bez obzira na to kakva je ta odluka. On je rekao da je siguran da će na sledećim predsedničkim izborima kandidat okupljen oko koalicije SPS biti u drugom krugu, tako da građani neće morati da glasaju za drugog kandidata.

Prema Dačićevim rečima, politička stabilnost je preduslov za stvaranje jake i ugledne države u kojoj će moći da se zaštite nacionalni interesi i principi socijalne jednakosti, kako to nalaže Ustav Srbije.

"Srbija nema vremena za čekanje i neophodno je da se što pre konstituišu svi organi vlasti kako bi država mogla normalno da funkcioniše, jer su u uslovima predizbornih kampanja redovne aktivnosti državnih organa i političkih stranaka u drugom planu, a sada je vreme da se realizuju obećanja", rekao je Dačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Rezultati ne menjaju dogovor

Izvor: B92, 20.Maj.2012

Beograd, Jagodina -- Predsednik SPS Ivica Dačić kaže da je dogovor o parlamentarnoj većini postignut i da ga će neće promeniti rezultat predsedničkih izbora...Dačić kaže da bi rad na formiranju buduće vlade trebalo da počne od sutra kako bi se što pre konstituisala Skupština Srbije..."To...

Nastavak na B92...

Đilas najozbiljniji kandidat

Izvor: Danas, 20.Maj.2012

Koalicije oko Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije, kako je dogovoreno između dva kruga predsedničkih izbora, tokom ove sedmice trebalo bi da nastave razgovore o formiranju nove srpske vlade. Za bolji život građana svakako ne ključno, ali u međustranačkim i unutarstranačkim kalkulacijama...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.