Dačić: Samo jaka Srbija ide napred

Izvor: RTS, 10.Apr.2012, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Samo jaka Srbija ide napred

Samo jaka, ponosna i čvrsta Srbija može da ide napred, rekao Ivica Dačić na predizbornom skupu u Somboru. Kandidat za predsednika Srbije odbacio je zalaganja nekih političkih stranaka da Vojvodina postane republika, i naglasio da se više nikada neće vratiti vreme kada je Vojvodina bila država u državi.

Kandidat za predsednika Srbije i nosilac parlamentarne liste Koalicije SPS-PUPS-JS Ivica Dačić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izjavio je da samo jaka, ponosna i čvrsta Srbija može da ide napred, i naglasio da je to osnovna poruka te koalicije za izbore 6. maja.

Dačić, je na predizbornom skupu u Somboru, odbacio zalaganja nekih političkih stranaka ili organizacija da Vojvodina postane republika, i naglasio da se više nikada neće vratiti vreme kada je Vojvodina bila država u državi.

"Šta god neko mislio o 'jogurt revoluciji' neće se nikad vratiti vreme pre toga da Vojvodina bude država u državi", rekao je Dačić.

Istakavši da nije sporno to da Vojvodina treba da ima autonomiju, da se jača i razvija, Dačić je kazao da ta autonomija nikada ne može da bude protiv i van Srbije, nego samo unutar jake Srbije.

On je kazao da je u Vojvodini uvek bio skladan život svih njenih stanovnika i da je vladao mir i u vreme najvećih sukoba u okruženju, navodeći da je prošle godine u pokrajini bilo najmanje međunacionalnih incidenata u poslednjih osam do devet godina.

Kandidat SPS-PUPS-JS za predsednika Srbije je istakao da zemlja u međunarodnim odnosima mora da ima čvrst stav i da želi saradnju sa svetom, kao i ulazak u Evropski uniju, ali ne po cenu žrtvovanja nacionalnih i državnih interesa.

Srbima je dosta ratova, stradanja i prolivanja krvi, rekao je on i dodao da "mi nemamo drugog izbora osim da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji i zato država Srbija mora da se jasno opredeli kakav stav ima oko Kosova i Metohije".

Dačić je poručio građanima Srbije da se na predstojećim izborima opredele za tu koaliciju, jer uspesi u oblastima koje su vodili predstavnici SPS-a i njenih koalicionih partnera potvrđuju opravdanost njihovih predizbornih obećanja i poruka.

On je rekao da je policija druga po redu institucija po popularnosti, odmah posle Srpske pravoslane crkve, i dodao da su značajni rezultati i uspesi postignuti u obrazovnom sistemu, infrastrukturi i energetici.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je da će ova koalicija garantovati slične podsticaje kakve imaju građani Jagodine čiji je gradonačelnik.

Ukoliko ova koalicija, rekao je on, ostvari povoljne izborne rezultate i osvoji vlast u Somboru ili drugim opštinama trudnice će moći da računaju na 1.200 evra, kao podsticaj da se i ovim krajevima rađa više dece i vodi uspešna borba protiv "bele kuge".

U ime Partije ujedinjenih penzionera Srbije, potpredsednik te stranke Milan Krkobabić je rekao da se posle predstojećih izbora čeka promena Zakona o radu, kojim će biti omogućena maksimalna zaštita radnika, pre svega utvrđivanjem cene rada.

On je penzionerima poručio da budu spokojni, da će novca u budžetu za penzije biti dovoljno i da penzije moraju da prate rast zarada u Srbiji.

Na početku predizborne kampanje u Zapadno-bačkom okrugu, Dačić je u Kulu rekao da treba naći najbolji mogući sistem da Vojvodina ostvari svoje specifičnosti u odnosu na druge krajeve Srbije, ali i da se istovremeno integriše u jedinstvenu državu.

"To znači da se iskoriste sve prednosti Vojvodine, a ne da se stvara netolerancija između pokrajine, Beograda i drugih krajeva u Srbiji", pojasnio je Dačić na početku predizborne kampanje u Zapadno-bačkom okrugu.

Nosilac parlamentarne liste koalicije SPS-PUPS-JS razgovarao je sa stanovnicima Kule o privrednim, ekološkim i drugim problemima te opštine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.