Dačić: SPS mora da se menja, ali ime stranke ostaje

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2014, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS mora da se menja, ali ime stranke ostaje

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da ta stranka zbog svoje budućnosti mora da se menja, ali da nije realno očekivati da će promeniti ime.

“Ja sam rekao posle izbora da SPS mora da doživi temeljne reforme. Imajući u vidu da su bile poplave mislim da nije realno da se kongres SPS-a održi u narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << mesec dana ako želimo da bude ozbiljan”, kazao je Dačić za jagodinsku televiziju Palma plus.
Predsednik SPS je dodao da kongres podrazumeva novi program, ozbiljnu analizu toga kakav je bio socijaldemokratski odgovor na goruće probleme.
Dačić je rekao da se SPS dugo godina vezivao za neke loše stvari iz prošlosti.
“Još dok sam bio predsednik mladih socijalista Beograda, hteo sam da se partija zove Socijaldemokratska partija, ali je Slobodan Milošević preko noći rešio da bude Socijalistička partija Srbije. SPS je uvek bio između onoga što je nastavljač Komunističke partije, socijalističke i nečega sto je bila srpska socijaldemokratija”, kazao je Dačić.
On je rekao da sada i kada bi hteli da promene ime ne zna koje ime da uzmu kada svih imena već ima u registru.
“Pravo ime za našu partiju je Socijaldemokratska stranka Srbije kao što je nekada bila partija Dimitrija Tucovića. Ali, to nije realno da se desi”, rekao je Dačić.
SPS zbog svoje budućnosti mora da se menja, naveo je on.
“Mi smo sada uspeli da opstanemo i pored ove ‘Vučićevske euforije’. Mi smo jedini opstali, osvojili 14 odsto, drugi su nestali jer nisu imali identitet”, rekao je predsednik socijalista.
Dačić je dodao da identitet ne može da se gradi samo na jednoj ličnosti, nego mora da se gradi na vrednosti partije, te da u programskom smislu SPS mora da se nametne kao stranka budućnosti.
 
Izvor: beta.rs
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.