Dačić: SPS kao šarplaninac, opozicija kao pudlica

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS kao šarplaninac, opozicija kao pudlica

"Kao da imate jednog šarplaninca na kojeg stalno laje pudlica, a šarplaninac je gleda i ne zna šta da radi" - ovako je odnos opozicionih stranka prema SPS opisao lider ove partije Ivica Dačić u Nišu.

Po kiši koja je sporadično padala, na niškoj Letnjoj pozornici okupilo se oko 1.000 simpatizera Socijalističke partije Srbije.

Dačić je naglasio da su ideje SPS "neuništive" i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da sve češći napadi opozicije na njih vidi "kao igru šarplaninca i pudlice".

A pudlica laje li laje. I kad jednom prekipi šarplanincu onda je već kraj. Zato nemoj da čikate ni Srbiju, ni SPS , ni Jedinstvenu Srbiju. Nikome ne pretimo, samo branimo dostojanstvo i integritet - rekao je Dačić.

Lider socijalista nije puno govorio o planovima za Niš, ali se osvrnuo na nedavna napuštanja partije u Nišu i prelascima u SNS.

Znate koliko sam ja toga video u svom životu? U partiji sam od ‘90 godine. Ako neko želi da ide, neka ide odmah! Srećan mu put. Mi ostajemo ovde, jer da nije bilo nas oni ne bi imali gde da se vrate - rekao je Dačić.

Konvenciji su prisustvovali skoro svi niški funkcioneri, od Mileta Ilića, pa sve do Igora Novakovića koji je bio u redu odmah iza lidera partije Ivice Dačića. Nedostajao aktuelni direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović, za kojeg je rečeno da je bolestan.

Dve pesme za okupljene bez muzike je otpevao Dragoslav Mihajlović Kanarinac, nedavni dobitnik nagrade "11. januar".

Možemo da vam pomognemo. Niš može da bude velika turistička destinacija. Ima još nekoliko destinacija oko Niša, ali moraju pravi ljudi da vode ovaj kraj Srbije. Jedino naša koalicija ima dva lidera iz unutrašnjosti koji nisu rođeni u liftu u Beogradu - rekao je Marković.

On je naglasio da bi u Gradskom veću funkcioneri trebalo da zaborave na plate, odbornici u Skupštini na dnevnice, a da “pauk” ne treba da nosi automobile Nišlijama i tako puni budžet.

Rekao je i da komunalnu policiju treba ukinuti da ne naplaćuje kazne siromašnima. Pozvao je niške funkcionere i pred okupljenima ih pitao da li su ga razumeli i “da li im je jasno”. Oni su dva puta glasno ponovili “Jasno!”.

Nova radna mesta su prioritet niških socijalista.

Zalagaćemo se za otvaranje novih fabrika kroz direktne investicije i privreda našeg grada mora postati republiči projekat - kaže Ranković.

Manje gradskih uprava i efikasne opštine, kao i modernizacija grada su neka od predizbornih obećanja SPS.

Pored pomenutih okupljenima se obratio i lider Jedinstvene Srbije u Nišu Božidar Ilić, narodna poslanica Ivana Dinić i predsednik “Zelenih” još jednog koalicionog partnera Ivan Karić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.