Dačić: SPS će podržati otvaranje dosijea

Izvor: Blic, 04.Sep.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SPS će podržati otvaranje dosijea

Predsednik socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će ta stranka podržati donošenje zakona o otvaranju tajnih dosijea građana.

Dačić je rekao da je još pre tri godine podržao taj zakon ističući da "nema nikakvih problema oko toga". On je dodao da mnogo razloga imaju da se plaše druge stranke, da se imena njihovih članova ne nađu među saradnicima.

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je juče Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se nada da će do kraja godine biti usvojen zakon o otvaranju tajnih dosijea građana koje su vodile službe bezbednosti.

"Taj zakon je jedan od uslova za približavanje Evropskoj uniji, jer je pitanje otvaranja dosijea pitanje poštovanja osnovnih ljudskih prava i uloge države u tome", rekao je Homen i izrazio očekivanje da će biti usvojen do kraja ove godine

Predlog zakona izradio je Srpski pokret obnove, a potpredsednik stranke Srđan Srećković izjavio je juče Tanjugu da očekuje da Ministarstvo pravde taj tekst uzme u razmatranje vrlo brzo.

"Zaista očekujem da će se do kraja godine naći u skupštinskoj proceduri i mislim, prema naznakama koje u ovom trenutku postoje, da se saglasnost o tom pitanju ocekuje", rekao je Srećković.

Dačić, koji je zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova danas je prisustvovao obeležavanju Dana saobraćajne policije u nastavnom centru MUP-a u Makišu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.