Dačić: SAD žele istragu Euleksa

Izvor: B92, 04.Feb.2011, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: SAD žele istragu Euleksa

Vašington -- Ministar policije Ivica Dačić kaže da su ga zvaničnici SAD uverili da žele da se izvrši objektivna i nepristrasna istraga o trgovini organima na Kosovu.

Dačić je rekao da američki zvaničnici smatraju da je dovoljno da istragu izvrši Euleks.

"Po našem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišljenju, bitno je da to budu organi koji su kompetentni i koji će imati nadležnost da ispune zadatak da se dođe do pune istine i sudske odgovornosti, ako je tih zločina zaista bilo", rekao je Dačić.

On se u Vašingtonu susreo sa specijalnim savetnikom za Evropu u kabinetu potpredsednika SAD Tejlorom Raglasom.

Dačić je rekao da SAD podržavaju evropski put Srbije i EU integracije, kao i da je sa američke strane izraženo zadovoljstvo zbog toga što postoji spremnost da se sva otvorena pitanja na Kosovu reše mirnim putem.

Ministar je ocenio da je za Srbiju bitno da se politički dijalog sa američkom administracijom nastavlja i pored toga što postoje teme oko kojih ne postoji isto mišljenje.

Kako se kaže u saopštenju MUP-a Srbije, u razgovorima u Vašingtonu obe strane navele su da su zadovoljne kada su u pitanju odnosi dve zemlje u sferi unutrašnjih poslova i pravde.

Predstavnici američke administracije su obećali da će u narednih nekoliko nedelja biti stavljena tačka na slučaj porodice Nastić, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.