Dačić: Romi neka ne traže azil

Izvor: B92, 08.Maj.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Romi neka ne traže azil

Beograd -- Ministar policije Ivica Dačić poručio je Romima da ne idu u Evropu i traže azil jer ga neće dobiti, a time ugrožavaju interes svih u Srbiji.

Dačić je istakao da bi, umesto toga, državni organi i romska zajednica trebalo da učine sve kako bi ovde bolje živeli.

U toku je priprema promene zakona koji će omogućiti da Romi koji nemaju adresu dobiju lična dokumetna, što će im pomoći u zdravstvnoj zaštiti, obrazovanju i ostvarivanju drugih prava, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Dačić.

Dačić je bio gost na slavi Sveti apostol jevanđelist Marko, kod domaćina Estefa Ramadanovića u Zemunu.

Obraćajući se sa terase balkona, na kojem je postavljena svečana trpeza, burno pozdravljan od okupljenih na slavlju, Dačić je potvrdio reči domaćina da su Srbi i Romi braća i poručio im kako je Srbija i njihova država.

U Srbiji svi građani treba da imaju ista prava, bez obzira na nacionalnost, rekao je Dačić najavljujući promenu zakona o prebivalištu i navodeći da ih pozdravlja kao zamenik premijera, ministar policije i predsednik Socijalističke partije Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.