Dačić: Razvoj Golije prioritet Vlade

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2013, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Razvoj Golije prioritet Vlade

Premijer Ivica Dačić naglasio je danas na planini Goliji, kod Novog Pazara, da je razvoj jugozapada Srbije strateški interes države i cilj Vlade.

Dačić je na ceremoniji polaganja kamena-temeljca za izgradnju objekta za smeštaj i obuku policijskih jedinica, podsetio da Vlada želi ravnomeran razvoj svih delova zemlje.

  Ivica Dačić

 

"Golija je strateški >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << važna - nalazi se na teritoriji više opština i različitog je nacionalnog sastava stanovništva. Želim da odavde dolaze lepe slike, dobrog i mirnog života svih", rekao je Dačić.

 

Premijer je obećao pomoć Vlade razvoju tog područja i zatražio od čelnika opština Novi Pazar, Raška i Ivanjica da predlažu razvojne projekte.

 

Izaslanik predsednika Srbije, Milorad Simić, preneo je poruku Tomislava Nikolića da je Golija važan budući turistički centar.

 

"Za početak moramo izgraditi puteve, čime će Golija postati zanimljiva turistima iz celog sveta. Tako će Golija postati motor razvoja regiona", preneo je izaslanik reči Nikolića.

 

Na planini Goliji je danas u prisustvu najviših državnih organa, čelnika policije, vojske i predsednika okolnih opština postavljeno i spomen-obeležje razvoja i saradnje Novog Pazara, Raške i Ivanjce. Gosti su posetili gradilište puta Golija-Ivanjica, koje je prošle jeseni otvorio predsednik Nikolić.

 

Dačić je rekao i da su brži i uspešniji pregovori sa EU, primena sprorazuma sa Prištinom i razvoj odnosa u regionu, ciljevi i strateški interesi Srbije, važni za najavljenu rekonstrukciju Vlade.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.