Izvor: B92, 28.Maj.2010, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Puno članstvo u Europolu

Tanjug -- Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić sastaće se danas u Holandiji sa direktorom Europola Robom Vejnrajtom, najavio je Dačićev kabinet.

Dačić će s Vejnrajtom razgovarati u Hagu, gde se nalazi centrala Europola. Tom prilikom će potpisati Memorandum o razumevanju i uspostavljanju bezbedne komunikacione linije.

Takođe će biti potpisan i bilateralni sporazum za interkonekciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompjuterske mreže.

Dačić će sa delegacijom, u kojoj će biti i direktor beogradske centrale Interpola Miloš Oparnica, posetiti i laboratoriju Europola u kojoj se obavlja forenzičko ispitivanje falsifikovanih evra.

Europol je, zajedno sa Evropskom bankom, nadležan za poslove suzbijanja falsifikovanih evra.

U saradnji srpske policije, Europola i austrijske policije sprovedena je operativna akcija "Šumadija" koja je rezultirala hapšenjem većeg broja ljudi, zaplenom velike količine falsifikovanog novca i opreme za izradu falsifikovanih eura, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.