Sa svima smo OK, osim sa Hrvatima

Izvor: B92, 25.Dec.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sa svima smo OK, osim sa Hrvatima"

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio da nikada nije bila bolja regionalna saradnja, a da jedini problem koji postoji jesu odnosi sa Hrvatskom.

Dačić je novinarima u Centru Sava rekao da će se i u narednom periodu nastojati da se pronađu konstruktivni prilazi rešavanju problema sa Hrvatskom, bez obzira na sve različite stavove koje dve države imaju.

"Odnosi moraju da postoje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Treba da uradimo, ne bih rekao na normalizaciji, već na sprečavanju, da taj, kako sam ga figurativno nazvao, led koji postoji ne postane toliko debeo da ne može tako lako da se otopi", rekao je Dačić.

U tom kontekstu on je naveo da postoji već inicijativa da se sretne sa hrvatskim kolegom Zoranom Milanovićem.

Dačić je podsetio da je on bio u poseti Bosni i Hercegovini, Sloveniji, a da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio Makedoniju, Mađarsku...

"Srbiju su posetili mnogi evropski lideri, među kojima i predsednik rumunske vlade. Srbija nikada nije imala bolju regionalnu saradnju", ponovio je Dačić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: sa svima smo OK, osim sa Hrvatskom

Izvor: Akter, 25.Dec.2012

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio da nikada nije bila bolja regionalna saradnja, a da jedini problem koji postoji jesu odnosi sa Hrvatskom

Nastavak na Akter...

Dačić: Jedino sa Hrvatima imamo problem

Izvor: Press, 25.Dec.2012

Dačić je novinarima u Centru Sava rekao da će se i u narednom periodu nastojati da se pronađu konstruktivni prilazi rešavanju problema sa Hrvatskom bez obzira na sve različite stavove koje dve države imaju.."Odnosi moraju da postoje.Treba da uradimo, ne bih rekao na normalizaciji,već na sprečavanju,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.