Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Mar.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Poseta princa Čarlsa i vojvotkinje Kamile velika čast za Srbiju

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kazao je da je poseta britanskog princa Čarlsa i vojvotkinje od Kornvola Kamile velika čast za Srbiju i prilika da se poboljšaju odnosi sa Velikom Britanijom.

"Ovo je velika čast i dobra prilika za bolje odnose sa Velikom Britanijom, da budu onakvi kako je to bilo početko prošlog veka", kazao je Dačić za Radio-televiziju Srbije na prijemu priredjenom u čast >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prinčevskog para u Skupštini Srbiji.

On je kazao da se nada da će princ Čarls preneti britanskom premijeru poziv da dodje u Srbiju.

Prijem u čast britanskog princa Čarls i vojvotkinje od Kornvola Kamile počeo je večeras u Domu Narodne skupštine Srbije u prisustvu brojnih ličnosti političkog, kulturnog i javnog života, kao i predstavnika diplomatskog kora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pogledajte kako princ Čarls govori srpski jezik

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 16:47

U Skupštini Srbije juče je održan prijem u čast princa Čarlsa koji je sa suprugom Kamilom boravio u dvodnevnoj poseti Srbiji, a na početku svog govora, princ od Velsa se okupljenima obratio na srpskom jeziku, što je propraćeno velikim aplauzom..."Dame i gospodo, veliko mi je zadovoljstvo da sam...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.