Dačić: Poseta Lavrova još jedan korak napred u odnosima

Izvor: N1 televizija, 10.Dec.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Poseta Lavrova još jedan korak napred u odnosima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je predstojeća poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu veoma značajna i sa političkog i ekonomskog aspekta.

Dačić je novinarima u parlamentu rekao i da će ta poseta značiti "jedan korak napred " u odličnim političkim odnosima dve države.

Prema njegovim rečima, odnose dve države krasi visok stepen razumevanja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i međusobnog poverenja, a za Srbiju je, i u odbrani nacionalngo suvereniteta, veoma važno da ima snažne prijatelje na međunarodnom planu.

"Između naših zemalja nema otvorenih pitanja", rekao je Dačić, dodavši da će teme razgovora Lavrova sa srpskim zvaničnicima, u ponedeljak, 12. decembra, biti i političke i ekonomske.

On je naveo i da će siguro biti reči o aktulenim političkim dešavanjima u regionu i svetu, a očekuje i razgovore o raznim ekonomskim temama, uključujući i energetiku.

Prema njegovim rečima, poseta Lavrova je prilika i da se pripremi još jedan značajan događaj, poseta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji u narednoj godini.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dačić: Poseta Lavrova značajna, pripreme za posetu Medvedeva

Izvor: Blic, 10.Dec.2016

Predstojeća poseta ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Beogradu je od izuzetnog političkog značaja i biće jedan korak dalje u razvoju naših odnosa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić...Dačić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da između Srbije i Rusije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.