Dačić: Policija proverava Luku

Izvor: B92, 04.Sep.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Policija proverava "Luku"

Beograd -- Policija proverava navode iz krivične prijave Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa privatizacijom Luke "Beograd", kaže ministar policije Ivica Dačić.

On je rekao da je policija i pre krivične prijave Saveta proveravala privatizaciju Luke "Beograd", na osnovu prijave malih akcionara.

Dačić je kazao da prikupljanje svih potrebnih obaveštenja ne bi trebalo dugo da traje, podsetivši da se na tome radilo još u periodu pre nego što je on postao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministar.

Savet za borbu protiv korupcije podneo je republičkom tužilaštvu krivičnu prijavu, pre tri meseca, protiv 17 osoba zbog navodne zloupotrebe položaja prilikom privatizacije Luke "Beograd" 2005. godine.

Savet je označio biznismena Milana Beka za organizatora kriminalne grupe u kojoj su i bivši ministar privrede Predrag Bubalo, predsednik Komisije za hartije od vrednosti Milko Štimac, Dejan Malinić, Đorđe Jovanović, Dušan Bajec, Miodrag Đorđević, Goran Mrđa, Aleksandar Gračanac, Vladeta Čolić i Vladeta Blagojević.

Krivičnom prijavom Saveta, kojom se terete da su zloupotrebom službenog položaja oštetili državu za više od 20 miliona evra, obuhvaćeni su i Mirko Vasiljević, Dušan Kosovac, Danijel Cvjetičanin, Đorđe Mihovilović, Zorica Kostić-Jovanovski i Miroslava Drobac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.