Dačić: Ovo je istorijski rezultat za koaliciju oko SPS

Izvor: Studio B, 17.Mar.2014, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ovo je istorijski rezultat za koaliciju oko SPS

Predsednik SPS-a i odlazeći premijer Ivica Dačić čestitao je Srpskoj naprednoj stranci pobedu na parlamentarnim izborima i ocenio da je koalicija oko SPS "u uslovima referendumskog izjašnjavanja ostvarila istorijski veoma značajan rezultat".

Dačić je novinarima u izbornom štabu SPS kazao da taj rezultat "cementrira političku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << poziciju" koalicije oko njegove stranke.   

"Da nismo imali jasne političke stavove i kampanju, i mi bismo prošli kao druge stranke koje su nas napadale i nipodaštavale", rekao je lider socijalista i kazao da se danas dogodio "politički cunami" i "debakl dosadašnjih opozicionih stranaka".   

Po njegovim rečima, koalicija oko SPS je osvojila između 14 i 15 odsto glasova.   

"Retke su vlade u svetu koje na izborima dobiju ovoliki broj glasova posle vladanja. Imaćemo sigurno 210 od 250 poslanika (sa strankama odlazeće vlade). Građani su sve vreme postojanja ove Vlade Srbije imali uverenje da Srbija ide dobrim smerom i pozitivno mišljenje o našem radu", rekao je odlazeći premijer.   

Dačić je kazao da sa SNS nije razgovarao o eventualnoj budućoj saradnji, ali je dodao da je spreman na dogovore ako SNS, kao pobednik izbora, na njih pozove.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.