Dačić: Otvaranje dva poglavlja dobar znak, ali zašto samo dva

Izvor: RTS, 18.Jun.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Otvaranje dva poglavlja dobar znak, ali zašto samo dva

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da otvaranje novih poglavlja u pregovorima sa EU jeste dobar znak, ali i da "smo malo i nezadovoljni" što je reč o samo dva.
"Bili smo spremni i na tri ili četiri", rekao je Dačić novinarima pred sednicu Glavnog odbora svoje stranke i dodao da je, ipak, "dobro je da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neka dinamika, i to je pozitivno".

"To je pokazatelj koliko se naše institucije, odnosno državni organi koje vodi Jadranka Joksimović, bave ozbiljno tom temom i da smo mi u suštini spremni za otvaranje mnogo više poglavlja nego što u ovom trenutku dobijamo", primetio je Dačić.
Dodaje da nekih posebnih uslovljavanja za dva nova poglavlja nije bilo, ali na delu je, kaže, mehanizam uspostavljen na početku, a to je da postoji poglavlje 35, u kome je reč o KiM, gde se uvek traži izveštaj o napretku u dijalogu.
"To jeste uvek tema i bila je i pred otvaranje ova dva poglavlja", rekao je ministar spoljnih poslova.
"Zeleno svetlo" za dva nova poglavlja je svakako pozitivna činjenica, kao i to da nije bilo većih uslovljavanja, "ali ne treba misliti da ih možda neće biti u budućnosti", rekao je Dačić.
Ponovio je da ćemo mi uraditi sve što je do nas, ali da odluka jeste na zemljama članicama EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija "malo nezadovoljna" zbog otvaranja samo dva poglavlja

Izvor: N1 televizija, 18.Jun.2017

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija "malo nezadovoljna" zato što će iduće nedelje otvoriti samo dva nova poglavlja (29 - o carinskoj uniji i 7 - o intelektualnoj svojini) u pregovorima sa EU, jer je spremna za otvaranje mnogo više poglavlja..."Mi smo bili spremni na tri...

Nastavak na N1 televizija...

Dačić: Beograd spreman na otvaranje mnogo više poglavlja

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2017

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je otvaranje nova dva poglavlja u pregovorima Beograda sa EU dobar znak, ali da je srpska strana spremna da se otvori mnogo više poglavlja..."Malo smo i nezadovoljni što je reč o samo dva. Bili smo spremni i na tri ili četiri. Mi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.