Dačić: Odvojiti politiku i činjenice u priči o trgovini oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Odvojiti politiku i činjenice u priči o trgovini oružja

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nijedno međunarodno telo koje se bavi kontrolom trgovine oružje, Srbiji nije uputilo nijednu primedbu po tom pitanju i dodao da, kada je reč o toj temi, politiku treba odvojiti od činjenica.

Od kada sam ja na čelu MSP nije bilo nikakvih međunarodnih primedbi, rekao je Dačić komentarišući optužbe opozicije na rčun vlasti u vezi sa trgovinom oružja i dodao:

"Odgovorno tvrdim da svaka trgovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oružjem iz Srbije mora da prođe procedure i da dobije dozvole više ministarstava, uključujuci Ministarstvo spoljnih poslova. MSP daje mišljenje ko su krajnji korisnici, da li su ili nisu na crnoj listi i da li su ljudi koji se time bave na crnim listama ili ne"

Šef srpske diplomatije je dodao da eventualne primedbe ako ih ima, državni organi razmatraju odgovorno.

Na pitajne novinara da li stradanja diplomata u Libiji može da se poveže sa trgovinom oružja, Dačić je ponovio da je ambasador Potežica stradao u saobraćajnoj nesreći, a da su službenici ambasade poginuli u bombradovanju terorističko kriminalnog kampa u kome su smešteni nakon otmice.

Dodao je da od Libije nikada nije stigla nijedna informacija koja bi mogla da ukaže na to da je povod njihovog stradanja bila trgovina oružja.

"Treba odvojiti politku od činjenica, a ovo su činjence", rekao je ministar nakon zajedičke konferencije za novinare koju je održao sa grčkim kolegom Nikolasom Dendijasom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.