Dačić:OEBS - lider u borbi protiv antisemitizma

Izvor: Beta, 13.Nov.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:OEBS - lider u borbi protiv antisemitizma

BERLIN/BEOGRAD, 13. novembra 2014. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u četvrtak u Berlinu da je antisemitizam i danas raprostranjen fenomen i pozvao zemlje članice OEBS na punu primenu medjunarodnih obaveza i mehanizama u borbi protiv svih vidova diskriminacije i netolerancije.

Na skupu posvehenom desetogodišnjici Berlinske deklaracije o antisemitizmu, Dačić je rekao da antisemitizam >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << danas poprima nove forme i izraze, što je uz druge oblike netolerancije, ozbiljna pretnja demokratiji, opštim civilizacijskim vrednostima i konačno, sveobuhvatnoj bezbednosti u svetu.

Dačić je naglasio da najveću ulogu u borbi protiv antisemitizma imaju politički lideri, a da je ključ te borbe - prevencija i to pre svega kroz obrazovanje mladih.

Mlade generacije važno je edukovati o strahotama holokausta, jer sa scene polako odlaze generacije koje su ga preživele, rekao je Dačić dodajući da će Srbija kao predsedavajuća OEBS "učiniti sve da OEBS ostane jedan od lidera u borbi protiv antisemitizma i odlučni čuvar sećanja na holokaust".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Antisemitizam svuda oko nas

Izvor: Blic, 13.Nov.2014

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Berlinu da je antisemitizam i danas raprostranjen fenomen i pozvao zemlje članice OEBS na punu primenu međunarodnih obaveza i mehanizama u borbi protiv svih vidova diskriminacije i netolerancije...Na skupu posvehenom desetogodišnjici Berlinske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.