Dačić: O rekonstrukciji vlade moguće početkom godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2010, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: O rekonstrukciji vlade moguće početkom godine

BEOGRAD -

Zamenik premijera Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da nisu počeli razgovori o eventualnoj rekonstrukciji Vlade i da bi to mogla da bude tema početkom iduće godine.

"Nemamo ništa protiv da se o tome razgovara, ali koliko sam shvatio, o tome se sigurno neće razgovarati u narednih nekoliko meseci", rekao je Dačić novinarima u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Beograda.

Dačić je rekao da je više puta govorio da je za rekonstrukciju vlade, ali da mu do sada niko nije rekao šta je cilj, kakav je koncept i plan i da li o rekonstrukciji postoji saglasnost svih učesnika u parlamentarnoj većini.

"Rekonstrukcija vlade koja bi dovela do nestajanja parlamentarne većine, mislim da nije moguća. Ako su svi saglasni oko toga, onda će rekonstrukcije biti, a ako ne onda će to sačekati formiranje nove vlade", rekao je Dačić koji je i ministar policije.

Dačić je ocenio da bi rekonstrukcija vlade bio "dobar potez", a da li će to biti moguće videće se u razgovorima u kojima će, kako je naveo, učestvovati svi koji čine parlamentarnu većinu.

"Do sada o tome nije razgovarano", rekao je Dačić.

Srbija ulaže maksimum u pronalaženju optuženih

On je dodao da je povećanje novčane nagrade za informacije o haškim optuženicima Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću "još jedan pokazatelj da je Srbija spremna da uloži maksimum napora" da pronađe dvojicu preostalih begunaca.

On je novinarima rekao da su informacije o lokacijama i ranije dolazile do MUP-a i bezbednosnih službi u Srbiji, ali da "nisu bile precizne".

"Sigurno je da će biti različitih informatora i informacija, ali mislim da je i međunarodnoj zajednici jasno da Srbija time pokazuje svoju ozbiljnu želju za punom saradnjom sa Haškim tribunalom", rekao je Dačić novinarima u Skupštini Beograda.

On je rekao da je svaka vrsta informacije od pomoći, bilo da je dobijena od građana Srbije, bezbednosnih struktura drugih država, ili je reč o operativnim saznanjima MUP-a i domaćih bezbednosnih službi.

Prema Dačićevim rečima i do sada su sve informacije o ratnom komandantu bosanskih Srba Ratku Mladiću uvek proveravane, a na pitanje ko je doneo odluku o povećanju novčane nagrade, rekao je "kao i prošli put - Savet za nacionalnu bezbednost".

"Da li će to dovesti do hapšenja, to je pitanje. Kao što i neke druge države godinama jure (Osamu) Bin Ladena, a nisu ga uhapsile, to ne znači da ne rade ništa na tu temu", rekao je ministar policije.

Vlada Srbije u četvrtak je povećala sa milion na deset miliona evra nagradu za informacije koje bi dovele do hapšenja Ratka Mladića, a sa 250.000 evra na milion evra za informacije o Goranu Hadžiću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.