Dačić: Nota Mađarskoj zbog suzavca

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2015, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nota Mađarskoj zbog suzavca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Daćič izjavio je danas da će Srbija uputiti Mađarskoj notu u kojoj se pozivaju mađarski organi da spreče ponavljanje situacije prilikom koje su ispaljene patrone suzavca na teritoriju Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Dačić je rekao da su ministri unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske u intenzivnoj komunikaciji kako bi se razrešila postojeća situacija na Horgošu.

"Mađarska je uputila notu Srbiji sa molbom da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << spreče, kako se navodi, naoružani migranti u prelasku državne granice na Horgošu. Takođe, Srbija će uputiti Mađarskoj notu u kojoj se pozivaju mađarski organi da spreče ponavljanje današnje situacije prilikom koje su ispaljene patrone suzavca na našu teritoriju", izjavio je Dačić.

Na granici Srbije i Mađarske danas su izbili incidenti.

Policija s mađarske strane granice upotrebila je suzavac pošto je više stotina migranata probilo ogradu od bodljikave žice, javila je agencija Asošijetid pres. AP takođe navodi da su migranti bacali kamenice i flaše na mađarsku policiju koja je uzvratila suzavcem i vodenim topovima.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je u razgovoru sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem rekao da grupa migranata bacala kamenice i komade betona na mađarsku policiju na graničnom prelazu Reske.

"U pogledu činjenice da migranti izvode napade s teritorije Srbije, Sijarto je snažno tražio od Ivice Dačiča da deluje kako bi se osiguralo da srpske vlasti preduzmu hitne mere protiv grupe agresivnih migranata", navodi se u saopštenju mađarskog ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je rekao da će zahtev proslediti ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo: Mađarska uputila notu,i Srbija će učiniti isto

Izvor: Blic, 16.Sep.2015

Mađarska je uputila notu Srbiji sa molbom da se spreče, kako se navodi, naoružani migranti u prelasku državne granice na Horgošu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova i najavilo da će i Beograd uputiti notu Budimpešti zbog ispaljivanja patrona suzavca na našu teritoriju..."Takođe,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.