Dačić: Nema saznanja o povezanosti Šarića i železnica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2010, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nema saznanja o povezanosti Šarića i železnica

BEOGRAD -

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nema operativnih saznanja o povezanosti u poslovanju srpske i hrvatske železnice sa ofšor kompanijom optuženog za kriminal sa narkoticima Darka Šarića, što su objavili neki hrvatski mediji.

"Nema operativnih podataka o toj povezanosti, ali se istraga nastavlja i sva nova saznanja će biti na raspolaganju javnosti. Sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je u poslovanju železnice bilo i ranije istraga vezanih za odnos hrvatske i srpske železnice, ali one nisu dokazane i svaki novi podatak je od koristi", kazao je Dačić gostujući na Radio televiziji Srbije (RTS).

On je dodao da se od američkog FBI između ostalog očekuju podaci o uhapšenom bivšem direktoru Železnica Srbije Milenku Šarančiću.

Ministar policije je kazao i da narednih dana očekuje izručenje osuđenog pripadnika zemunskog kriminalnog Sretka Kalinića za ubistvo premijera iz Hrvatske u Srbiju.

"Ima mnogo nerešenih ili rešenih ubistava i drugih krivičnih dela za koje su potrebna dodatna objašnjenja i saznanja. Od Kalinića i Miloša Simovića koji je, takođe kao član zemunskog klana, osuđen u Srbiji za ubistvo premijera, očekujem korisne informacije, pa su moguće i neke nove akcije tužilaštva i policije", kazao je Dačić.

On je naglasio da je neophodna dobra saradnja policija u regionu, jer su, kako je naveo, kriminalne grupe regiona povezane bez obzira na nacionalnu pripadnost ili političku situaciju.

Dačić je najavio i da bi uskoro građani Srbije i Hrvatske mogli da prelaze državnu granicu dve zemlje uz ličnu kartu.

"Predložio sam to hrvatskom kolegi i on mi je rekao da će se o tome konsultovati sa premijerkom Vlade Hrvatske Jadrankom Kosor", rekao je Dačić, dodavši da je "cilj da građani Srbije mogu po celoj Evropi da putuju bez viza".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.