Dačić: Neću da širim  kako Skoplje s nama, tako mi s njim

Izvor: B92, 12.Jul.2017, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Neću da širim " kako Skoplje s nama, tako mi s njim

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će se zvanični Beograd ponašati na isti način kako se Skoplje bude ponašalo prema Srbiji.

On je to izjavio povodom reakcija Makedonije posle njegove ocene o priznavanju imena te države, pišu "Večernje Novosti".

"Više puta sam makedonskim zvaničnicima poručio: kako se vaša država u međunarodnoj poltičkoj areni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i organizacijama bude ponašala prema Srbiji, tako ćemo se i mi ponašati prema vama", rekao je Dčić za taj beogradski list.

Srpski šef diplomatije je napomenuo i da "dalje uopšte ne bi širio priču na tu temu".

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov izjavio je juče da žali zbog izjave Dačića, date u Atini da je Srbija pogrešila što je priznala Makedoniju pod ustavnim imenom.

"Bili smo zajedno u jednoj federalnoj državi, kao Republika Makedonija i Republika Srbija delimo mnogo stvari. Ubeđen sam da dva prijateljska naroda preferiraju da imaju odnose bazirane na uzajamnom poštovanju, razumevanju i evropskom duhu", napisao je Dimitrov na svojoj Fejsbuk stranici.

Makedonija je bila među 92 zemlje koje su na Generralnoj skupštini Unesko glasale za prijem Kosova u tu organizaciju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.