Dačić: Nećemo da budemo sabirni centar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2016, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nećemo da budemo sabirni centar

Srbija će se u migrantskoj krizi ponašati humano, ali ne može dozvoliti da zapadni Balkan postane sabirni centar, jer to ne bi bilo moguće izdržati, izjavio je danas u Tirani ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, posle sastanka sa kolegama iz Italije i Albanije, Paolom Đentilonijem i Ditmirom Bušatijem.

Dačić je u izjavi novinarima rekao da ih je Đentiloni obavestio o razgovorima u Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uniji o izbegličkoj krizi i da ostaje da se vidi da li će biti smanjenja propusta migranata ili zatvaranja granica.

"Obavestio nas je i da je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker zakazao novi sastanak na evropskom nivou, a ovih dana se očekuju i reakcije pojedinih zemalja i ostaje da se vidi da li će doći do zatvaranja granica ili smanjenja propusne moći", napomenuo je Dačić.

On je ocenio da će od odluka članica EU zavisiti i stavovi Srbije i Makedonije po pitanju migrantske krize.

Doći ćemo u situaciju da se ta kriza rešava na granici Grčke i Makedonije, smatra Dačić, koji je ukazao da EU nema zajednički pristup tom problemu.

On je napomenuo i da je kroz Srbiju prošle godine prošlo više od 600.000 izbeglica i migranata i da su svi ti ljudi otišli u zapadnu Evropu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Ne možemo dozvoliti da Balkan postane sabirni centara za migrante

Izvor: Beta Video, 20.Jan.2016

TIRANA – Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je kazao da je sa Bušatijem i Djentilonijem razgovarao i o migrantskoj krizi i bezbednosti u regionu, ponovivši da EU nema jedinstven pristup migrantskoj krizi što druge zemlje dovodi u situaciju da povlače jednostrane poteze. Dačić je naglasio da...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.