Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Navijači Zvezde i Rada napadali policiju u Resniku

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak da su u neredima i napadima na policiju u beogradskom predgrađu Resnik učestvovali navijači Crvene zvezde i Rada.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da je privedeno 20 osumnjičenih, od kojih je 14 zadržano, a protiv 16 osoba podnete su krivične prijave zbog napada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na ovlašćeno službeno lice i nasilničkog ponašanja, i dodao da su od tih 16 osumnjičenih, dvojica maloletni.

Dodao je da su prekršajne prijave podnete protiv dvojice osumnjičenih zbog narušavanja javnog reda i mira, dok su protiv dve osobe podnete krivične prijave za ometanje službenog lica.

"To je najmanje što treba Srbiji, jer policija ne donosi takve odluke niti ima razloga da bilo ko napada policiju. Policija nije reagovala, nego tek kada su počeli da je gađaju kamenjem", rekao je Dačić.

* VIDEO: Obračun policije sa građanima u Resniku!

* Resnik: Povređeno 13 policajaca i 2 građanina, 20 privedeno

Dačić je naveo da je pitanje raseljavanja Roma u nadležnosti gradske vlasti Beograda.

"Nećemo dozvoliti da policajci budu glineni golubovi, da stanu i da ih svako napada", rekao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da je juče razgovarao sa gradskim vlastima i upozorio ih na problem u Resniku, a da su mu predstavnici grada preneli da je buduće romsko naselje udaljeno kilometar od naselja u Resniku.

"Ne možemo sa jedne strane da raseljavamo Rome a da sa druge strane ne žele da ih prime u nekim sredinama i mislim da su nađene lokacije koje nisu u naseljima da ne bi bilo problema. Policija ne učestvuje u donošenju političkih odluka. Treba razgovarati, najlakše je da policija interveniše i ona će intervenisati ako je neko napadne", rekao je Dačić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.