Dačić: Na istoku Ukrajine osigurati mirnu proslavu Dana pobede

Izvor: Blic, 09.Maj.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Na istoku Ukrajine osigurati mirnu proslavu Dana pobede

Ivica Dačić, predsedavajući OEBS-a, apelovao je na sve strane na istoku Ukrajine da osiguraju mirnu proslavu Dana pobede.

"Uoči značajne godišnjice završetka Drugog svetskog rata u Evropi, koja će biti obeležena širom oblasti u okviru OEBS-a, želeo bih da apelujem na sve strane da se sete ovog datuma kroz mirne događaje kojima će se takođe poštovati prekid vatre i doprineti postizanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << održivog i trajnog mira u Ukrajini", naveo je Dačić.

Dačić je ponovo pozvao sve strane u sukobu da poštuju primirje, okončaju neprijateljstva i provedu sve odredbe dogovora iz Minska, uključujući povlačenje teškog oružja, saopšteno je iz OEBS-a.

"Proslava Dana pobede je pravi trenutak da se pošalje poruka mira", naveo je Dačić.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.