Izvor: Glas javnosti, 08.Dec.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Mora biti rasvetljeno ubistvo Đinđića

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da se postupak prikupljanja podataka u vezi sa događajima koji su prethodili ubistvu premijera Zorana Đinđića 2003. odvija van njegovog ministarstva.

Komentarišući izjavu specijalnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala Miljka Radosavljevića da je u toku prikupljanje detalja u vezi sa događajima pre ubistva premijera, Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će MUP u slučaju zahteva tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << "prikupiti sve potrebna informacije i dostaviti ih tužilaštvu".

"Moj lični stav - kao ministra i političara - jeste da svi detalji u vezi sa ubistvom Đinđića moraju biti rasvetljeni, a izvršioci i nalogodavci atentata kažnjeni, kako bismo iz te velike tragedije izvukli pouku da tako nešto nigde ne bi smelo da se ponovi", kazao je ministar prilikom akcije uništavanja lakog oružja MUP-a u Centru za reciklažu.

Dačić je naveo da su srpski vladari kroz istoriju nekoliko puta doživeli Đinđićevu sudbinu i ukazao da to ne bi smelo da se ponovi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.