Dačić: Sukob navijačkih grupa

Izvor: S media, 16.Apr.2010, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Sukob navijačkih grupa

Navijač Igor Vrević (21) ranjen je na stadionu Crvene Zvezde zbog sukoba izmedju navijačkih grupa, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, izrazivši očekivanje da će počinilac biti uhapšen.

On je rekao novinarima da policija ima odredjena saznanja o tome i na osnovu snimka policijskih kamera i iz izjava svedoka, dodajući da se još ne može saznati ko je to uradio, jer su i svedoci i žrtva "deo iste strukture".

Dačić je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << uz policijski rad potrebno preduzeti i niz drugih aktivnosti koji prostiču iz Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama - zabrana dolaska nasilnicima na stadione, brzo i efikasno sankcionisanje..

On je podsetio da je pre dva dana prvi put evidentrano da je na stadion uneto vatreno oružje, istakavši da je potrebno i da se ulazi na stadione i sportske hale obezbede "KD vratima" - sistemom za registrovanje metala, oružja...

Dačić je objasnio da je nemoguće kada na stadion dodje nekolkiko destina hiljada ljudi da se uspešno i temeljno ivrši pretres svakog od posetioca.

Prema njegovim rečima, bitno je da sportski klubovi, organizacije i savezi utvrde jasna pravila kako da se to sprečava u narednom periodu i da nabave odredjenu bezbednosnu opremu.

Dačih je podsetio i da mnoge države zapadne Evrope i danas imaju slične probleme na stadionima, a da su najmanji u onim zemljama koji su ih najrigorznije sankcionisali.

Vrević (21) je pre dva dana teško povredjen hicem iz vatrenog oružja u tuči navijača u vreme fudbalske utakmice izmedju Crvene zvezde i OFK Beograda,



Dačić: Istraga o proizvodnji zaplenjenih cigareta


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u toku istraga o načinu prozivodnje 50.000 bokseva stranih cigareta koje su zaplenje na srpsko-rumunskoj granici.

Dačih je rekao novinarima da su cigarete, čija je vrednost više stotina hiljada evra, zaplenjene na graničnom prelazu Vatin, u akcije srpske polcije i carine i da su bile namenjene tržištu Albanije.

On je naveo da cigarete nisu imale akcizne markice, ni bar kodove, što ukazuje da su, možda, ilegalno i proizvedene, dodajući da je to bila najveća zaplena u poslednjih nekoliko decenija.

Prema njegovim rečima, cigarete su bile u šleperu, beogradske registracije, a kompletna akcija je rezultat uspostavljene dobre regionalne policijske saradnje.

Dačić je dodao i da je u poslednje vreme evidentiran povećan šverc cigareta preko rumnske granice sa Srbijom.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.