Izvor: S media, 12.Nov.2012, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kosovo kliza ka nezavisnosti, moramo da pregovaramo o statusu

Kosovo kliza ka nezavisnsti, zato je neophodno pregovarati o statusu, a ne dozvoliti da se pregovori vode o pojedinostima, pa da na kraju ne preostane tema za pregovaranje, izjavio je večeras premijer Ivica Dačić.

- Sporazum o integrisanom upravljanju moramo obaviti sa što manje štete - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ivica Dačić gostujući u emisiji Svedok na Radio-televiziji Srbije. - Za nas je važno da prihodi sa prelaza idu na sever Kosova. Neko ne želi da se pitanje prelaza reši zato što ne želi da tu bude kontrole. Oni koji govore da smo time priznali Kosovo, trebalo bi da se prisete Merdara i Končulja gde stvari tako funkcionišu već deset godina.

Dačić je napomenuo da nijedno rešenje nije za svagda i da ukoliko nema Euleksa, onda nema ni poštovanja sporazuma.

- Voleo bih da neko kaže i šta je drugo rešenje. Na svakom pitanju kažemo istorijsko ne, a na kraju je to da, pa imamo proglašenu nezavisnost - naveo je Dačić.

Datum pregovora u decembru ili u martu

Govoreći o mogućnosti da Srbija dobije uslovni datum za početak pregovorasa Evropskom unijom, Dačić je rekao da je moguće da se to dogodi u decembru ili u martu, a da pregovori otpočnu u junu:

- Pregovori sa Prištinom su bili taktički dobar potez, bilo bi dobro da smo seli ranije da razgovaramo. EU je u problemu jer nije spremna za našu konstruktivnost. Postoji dogovor da se neke stvari ubrzaju kako bi se desio uslovni datum. Da li će biti u decembru ili u martu za jun, to ne zna ni Ketrin Ešton. Važno je dasmo ušli u neki kolosek koji vodi ka tom putu.

Dačić: Policija je prisluškivala mimo mog znanja

Direktor policije vrši operativnu delatnost i dužan je da ministra unutrašnjih poslova informiše ko se prisluškuje, ali je to ovoga puta izostalo, izjavio je premijer Ivica Dačić govoreći o aferi prislupškivanja državnog vrha. Opširnije OVDE.

Dačić: Policija je prisluškivala mimo mog znanja

Direktor policije vrši operativnu delatnost i dužan je da ministra unutrašnjih poslova informiše ko se prisluškuje, ali je to ovoga puta izostalo, izjavio je premijer Ivica Dačić govoreći o aferi prislupškivanja državnog vrha. Oširnije OVDE.

(S media)

Foto: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.