Dačić: Koalicija SPS-PUPS-JS opstaje

Izvor: RTS, 24.Feb.2012, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Koalicija SPS-PUPS-JS opstaje

Ne vidim problem za opstanak koalicije SPS-a, PUPS-a i JS-a, rekao predsednik SPS-a Ivica Dačić i dodao da je siguran da bi partija na čijem je čelu dobro prošla na izborima i bez koalicije.

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će s Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) narednih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dana razgovarati o koaliciji i da ne vidi ideloški i politički problem da koalicija SPS-PUPS-JS opstane.

"Mi niti se svađamo niti smo nešto razgovarali na tu temu. Svako ima legitimne zahteve, ali oni treba da budu primereni realnoj snazi političkih stranaka i promenjenim okolnostima u odnosu na 2008. godinu, rekao je Dačić novinarima u Beogradu.

On je dodao da je siguran da jedno, dva ili tri poslanička mesta ne mogu da budu razlog da se ne poštuju dogovori u koaliciji i da je najvažnije da postoji politička volja, a ako ona postoji, onda se na dnevni red stavlja i raspodela mandata.

Povodom zahteva PUPS-a koji za zajednički nastup na sledećim izborima od SPS-a unapred traži trećinu mandata koji budu osvojeni, Dačić je poručio da na takve zahteve predsedniku PUPS-a Jovanu Krkobabiću neće odgovarati preko medija.

"Mi smo prijatelji. Postoji međusobno poverenje i opravdanost koalicije i bila bi šteta da se ona ponovo ne formira", rekao je Dačić i dodao da je siguran da bi SPS i bez te koalicije ostvario dobar rezultata na izborima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Možemo u koaliciju sa PUPS i JS, ali i sami

Izvor: Blic, 24.Feb.2012

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ne postoji nijedan razlog da se za predstojeće izbore ponovo ne formira koalicija SPS-PUPS-JS, ali da socijalisti mogu i sami da ostvare dobar rezultat..."Ne vidim nijedan ideološki problem da ova koalicija ne opstane,...

Nastavak na Blic...

Dačić: SPS sam može da osvoji 10, u koaliciji 15 odsto

Izvor: Blic, 25.Feb.2012, 17:25

Beograd - Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dacić izjavio je danas da se nijedna koalicija ne može praviti na silu, da je SPS spremna da izađe i samostalno na predstojeće izbore i osvoji više od 10 odsto glasova , ali da bi u koaliciji sa PUPS i JS dobili podršku i više od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.