Dačić: Kalinić stiže u Srbiju za četiri meseca

Izvor: Press, 28.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kalinić stiže u Srbiju za četiri meseca

U naredna četiri meseca može se očekivati da Hrvatska izruči pripadnika „zemunskog klana" Sretka Kalinića Srbiji, rekao je juče u Somboru ministar policije Ivica Dačić, posle sastanka sa hrvatskim kolegom Tomislavom Karamarkom
- Mi očekujemo da na osnovu iskaza Kalinića i Miloša Simovića dobijemo nova saznanja o više od 20 teških krivičnih dela počinjenih većinom na teritoriji Srbije - kazao je Dačić.
Karamarko >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je rekao da se Kalinić nalazi u zatvorskoj bolnici u Zagrebu i da je njegovo stanje stabilno i dodao:
- Naša policija trenutno istražuje da li su Kalinić i drugi član „zemunskog klana" Miloš Simović tokom skrivanja u Hrvatskoj imali pomagače. Neki elementi ukazuju na to da su imali pomagače, ali istraga kojom će se to utvrditi je u toku.
Dačić i Karamarko su naglasili neophodnost zajedničke saradnje i u borbi protiv terorizma, navodeći da primer nedeljnog napada na policijsku stanicu u Bugojnu u BiH to i pokazuje. Oni su naveli da su u kontaktu sa policijom BiH koja istražuje napad na stanicu, a za koji su osumnjičeni pripadnici radikalnih islamskih grupacija.    

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.