Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2017, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Kako se Skoplje bude ponašalo Srbiji, tako ćemo i mi prema njima

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom reakcija Makedonije posle njegove ocene o priznavanju imena te države, da će se zvanični Beograd ponašati na isti način kako se Skoplje bude ponašalo prema Srbiji, pišu Večernje Novosti u izdanju od četvrtka, 13. jula.

"Više puta sam makedonskim zvaničnicima poručio: kako se vaša država u međunarodnoj poltičkoj areni i organizacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bude ponašala prema Srbiji, tako ćemo se i mi ponašati prema vama", rekao je Dčić za taj beogradski list.

Srpski šef diplomatije je napomenuo i da "dalje uopšte ne bi širio priču na tu temu".

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov izjavio je juče da žali zbog izjave Dačića, date u Atini da je Srbija pogrešila što je priznala Makedoniju pod ustavnim imenom.

"Bili smo zajedno u jednoj federalnoj državi, kao Republika Makedonija i Republika Srbija delimo mnogo stvari. Ubeđen sam da dva prijateljska naroda preferiraju da imaju odnose bazirane na uzajamnom poštovanju, razumevanju i evropskom duhu", napisao je Dimitrov na svojoj Fejsbuk stranici.

Makedonija je bila među 92 zemlje koje su na Generralnoj skupštini Unesko glasale za prijem Kosova u tu organizaciju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.