Dačić: Jak Euleks u interesu Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Jak Euleks u interesu Srbije

BEOGRAD -

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić danas je, u razgovoru sa delegacijom Euleksa koju je predvodio Gzavije Bu de Marnak, pozitivno ocenio sve aktivnosti koje za cilj imaju suzbijanje kriminala i naglasio da je kriminal prisutan na celoj teritoriji Kosova, a ne samo na severu.

Kako je saopštio MUP, ministar Dačić je istakao da je interes Srbije da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << misija Euleks bude što uspešnija i pomogne održavanju mira i stabilnosti na Kosovu.

Zajednički je konstatovano da postoji saradnja koja u narednom periodu treba da se unapredi, posebno kada sa radi o policijskim zadacima.

Takođe je istaknuta potreba za bržom i efikasnijom razmenom operativnih podataka, u cilju suzbijanja kriminala i podizanju nivoa opšte bezbednosti s obe strane administrativne linije.

Novi šef misije Euleksa pozdravio je dosadašnju saradnju i izneo nameru da u predstojećem periodu Euleks bude prisutniji na severu Kosova.

Ovo je prva zvanična poseta Beogradu De Marnaka tokom koje će se upoznati sa ministrima sa kojima sarađuje, naročito sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, jedinom institucijom u Republici Srbiji sa kojom Euleks ima potpisan aranžman, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić i De Marnak za unapređenje saradnje

Izvor: Blic, 22.Nov.2010

Zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić danas je, u razgovoru sa delegacijom Euleksa koju je predvodio Gzavije But de Marnak, pozitivno ocenio sve aktivnosti koje za cilj imaju suzbijanje kriminala i naglasio da je kriminal prisutan na celoj teritoriji Kosova, a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.