Dačić: Iluzorno razgovarati o Kosovu u UN

Izvor: Mondo, 16.Jan.2013, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Iluzorno razgovarati o Kosovu u UN

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je iluzorno razgovarati o stolici za Kosovo u UN ako nema rešenja o statusu Kosova i Metohije.

Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Hrvatske Zoranom MIlanovićem zamoljen da pojasni izjavu da je Srbija spremna da razgovara o stolici u UN za Kosovo i ponovio da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Srbija otvorena i za to pitanje kao i za sva ostala kako bi se sva pitanja rešila u potpunosti.

"Za Srbiju je neprihvatljivo bilo kakvo parcijalno rešenje ukoliko nema sveobuhvatnog dogovora. Ako nema rešenja o statusu iluzorno je razgovarati o UN" rekao je Dačić.

On je dodao da ne očekuje odluke na najteža pitanja tokom sutrašnjih razgovora u Briselu, a pitanje paralelizma institucija i posebnosti Srba na Kosovu i Metohiji su teme o kojima će biti potrebno više puta razgovarati.

"Važno je da dijalog teče jer ćemo samo tako doći do konačnog rešenja. Srbija predlaže sveobuhvatno rešenje i u tom smislu sva pitanja su otvorena " rekao je Dačić.

Premijer je dodao da posle sastanka sa Milanovićem putuje i Irsku, zemlju koja u narednih šest meseci predsedava EU, a zatim u Brisel gde će se sastati sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Filipom Rikerom, visokim predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Ketrin Ešton i predsednikom evropskog saveta Hermanom Van Rompejom.

"Tema će biti mnogo, a najvažniji će biti dijalog Beograda i Prištine" rekao je Dačić.

Svoj stav o pitanju priznavanja nezavisnosti Kosova izričito je danas izneo i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

(Tanjug, foto: Beta, Milan Obradović)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Bez rešenja iluzorno razgovarati o UN

Izvor: Akter, 16.Jan.2013

Ivica Dačić je izjavio da je iluzorno razgovarati o stolici za Kosovo u UN ako nema rešenja o statusu Kosova i Metohije

Nastavak na Akter...

Dačić: Iluzorno razgovarati o UN bez rešenja statusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2013

BEOGRAD -..Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je iluzorno razgovarati o stolici za Kosovo u UN ako nema rešenja o statusu Kosova i Metohije...Dačić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerom Hrvatske Zoranom MIlanovićem zamoljen da pojasni izjavu da je Srbija spremna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.