Dačić: Iduće nedelje analiza rada ministara

Izvor: Blic, 13.Jul.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Iduće nedelje analiza rada ministara

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je danas da će se stranke vladajuće koalicije iduće nedelje analizirati rad ministara, njihovih pomoćnika, državnih sekretara i direktora javnih preduzeća, a potom će se o rekonstrukciji Vlade izjasniti Skupština Srbije.

- U narednoj nedelji stranke koje čine vladajuću koaliciju, analizaće rad svojih ministara, njihovih pomoćnika, državnih sekretara i svih drugih koji se nalaze u državnoj upravi. Taj proces bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude završen krajem sledeće nedelje i nakon toga bi se išlo na sednicu Vlade i usledio bi predlog Narodnoj skupštini Republike Srbije - rekao je Dačić novinarima na planini Tari.

Premijer je naveo da će o svim pitanjima rekonstrukcije Vlade razgovarati sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem.

- Rekonstrukcija vlade ne treba da bude žrtvovanje, niti presuda ministrima, već je najbitnije da se bolje radi - rekao je Dačić.

On je poručio da za Socijalističku partiju Srbije "nema dileme" i da ona neće biti prepreka boljem radu Vlade.

Premijer je rekao da još nije bilo kontretnih razgovora o tome ko će biti na čelu tima za pregovore Srbije sa EU, ali će se i o tome raspravljati iduće nedelje.

Dačić je podsetio da bi 17. jula u Srbiju trebalo da dođe evropski komesar Štefan File.

Povezane vesti: Vučić posle pet i po sati zasedanja: Menjamo više ministara

Govoreći o mogućnostima da Srbi na Kosovu učestvuju na lokalnim izborima 3. novembra, Dačić je naveo da se u svema treba pridržavati statusne nautralnosti, te je "neprihvatljivo da izlazak na izbore bude uslovljen kosovskim dokumentima".

Dačić je rekao da je i visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton saglasna s tim da se pregovori Beograda i Prištine vode pod načelom statusne neutralnosti i najavio da će i održavanje izbora na Kosovu biti tema narednog sastanka u Briselu 24. jula.

Dačić je danas posetio Školu prijateljstva koju na Tari organizuje nevladina organizacija Naša Srbija. U kampu je 200 dece iz Srbije, Repubike Srpske i Crne Gore, kao i 20 dece iz Rusije čiji dolazak je organizovao Sveti sinod Ruske pravoslavne crkve.

U posetu deci na Tari su došli i predsednik RS Milorad Dodik i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej.



Srbija prelazi na višu fazu odnosa sa EU

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će Srbija, u okviru prelaska na višu fazu odnosa sa EU, izabrati glavnog pregovarača i pregovaračke timove za svako od 35 poglavlja koliko ih ima, a da će oko konkretnih rešenja razgovarati tokom sledeće sedmice.

- Srbija sada prelazi na višu fazu odnosa sa EU, a to su pregovori koji podrazumevaju organizaciju celog državnog sistema - istakao je Dačić.

- Već smo mnoge od tih priprema obavili, jer su postojale radne grupe koje su se bavile tim pitanjima. Sada to treba pretvoriti u pregovaračke timove, treba da se odredi šef pregovaračkog tima u tehničkom smislu, a pored toga postojaće i državni tim za odnose sa EU na političkom nivou – rekao je premijer.

Dačić je kazao da će oko konkretnih rešenja razgovarati tokom sledeće sedmice.

- Tada nas očekuje i sastanak sa komesarom za proširenje EU Štefanom Fileom koji dolazi 17. jula, a dan nakon toga će se sastati tehnički timovi i očekujemo da se to pitanje veoma brzo reši – poručio je on. (Tanjug)

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.