Dačić: Ideja ukidanja upravnih odbora  demagoška

Izvor: S media, 14.Avg.2011, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ideja ukidanja upravnih odbora demagoška

Ideja o ukidanju upravnih odbora je apsolutno demagoška, a stranka koja to promoviše kernula je u predizbornu kampanju, rekao ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić dodao da bi bio red da o tome obavesto koalicione partnere.

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je ideja o ukidanjzu upravnih odbora u javnim preduzećima apsolutno demagoška. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Dačić, koji je zamenik premijera Srbije i ministar policije, rekao je da se o takvim idejama informiše iz medija, pošto ga niko od koalicionih partnera nije obavestio o njima.

- Znam da je vreme izbora, ali molim da se usredsrede i da rade svoj posao (koalicioni partneri), a ne samo da izbacuju neke ideje oko kojih ne postoji konsenzus u vladajućoj koaliciji. Jedino ukoliko žele neku drugu koaliciju, a to je moguće - rekao je Dačić novinarima u Makišu, gde je učestvovao na Trećoj "Beogradskoj regati".

Dačić je kazao da je osnovni red da stranka koja iznosi takve ideje najpre o tome obavesti svoje koalicione partnere.

- Šta me briga čiji je predlog. Ja nisam predstavnik URS već vladajuće koalicije. Valjda je osnovni red da nas upoznaju sa svojim zaključima do kojih očigledno dolaze u lucidnim trenucima - naveo je lider socijalista.

On je predstavnike vladajuće koalicije zamolio da "ne eksperimentišu svojim demagoškim temama koje očigledno nemaju nikakvog efekta, osim da se u javnosti stvori slika kako neko neće da učestvuje u upravnim odborima".

- Ja se pitam kako je moguće da u novinama čitam o tim lucidnim idejama vezano za upravne odbore kao načinu rešavanja depolitizacije. Zar neko veruje da je nešto depolitizovano u Srbiji svih ovih 20 godina? Ako veruje, evo pružam mu ruku - rekao je Dačić.

Dačić: Rasvetlićemo slučaj nabavke vakcina

Putari protestovali kod ministra policije

Dačić: Policija samo radi svoj posao!

Prema njegovim rečima, SPS nema ništa protiv depolitizacije javnih preduzeća, ali smatra da je to pitanje odvojena ideja od ukidanja upravnih odbora.

Dačić je kazao da su javna preduzeća državna svojina, a da su socijalisti sa DS dogovorili da najvažniji državni resursi treba da ostanu u državnoj svojini.

- Ukidanje upravnih odbora je predlog koji je apsolutno demagoški, koji je na pragu priče o traganju za ostacima Draže Mihajlovića kao najvažnije državne teme svakog dana - naveo je Dačić.

Pojedini mediji preneli su ranije da će URS uskoro i zvanično predložiti ukidanje upravnih odbora u javnim preduzećima.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.