Dačić: Hvala Etiopiji što ne priznaje Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Hvala Etiopiji što ne priznaje Kosovo

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je u nedelju u Adis Abebi sa ministrom spoljnih poslova Etiopije Tevdrosom Adhanomom o međusobnim odnosima i Kosovu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Dačić je podsetio na dugogodišnje istorijske veze dve države i zahvalio svom kolegi na principijelnom stavu koji Etiopija ima u odnosu na jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova.

Etiopski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ministar je potvrdio da će njegova zemlja ostati dosledna odluci da ne prizna Kosovo, istakavši da se njen stav bazira na principima poštovanja međunarodnog prava i naglasivši da poštuje argumentaciju Srbije po tom pitanju.

Dačić je pozvao Adhanoma da do kraja ove godine poseti Srbiju, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Dvojica ministara izrazila su i obostrani interes za unapređenje bilateralne ekonomske saradnje.

Dačić je u višednevnoj poseti Etiopiji, gde je predviđeno da učestvuje i na 26. zasedanju Izvršnog saveta Afričke unije, kao i da se sastane sa visokim funkcionerima tog tela.

Dačić će razgovarati i sa ministrima spoljnih poslova Alžira, Angole, Maroka, Kenije i drugih afričkih zemalja sa kojima Srbija želi i dalje da unapređuje bilateralne odnose i politički dijalog, a posebno ekonomsku saradnju za koju postoje značajne mogućnosti i obostrani interes, najavljeno je iz njegovog kabineta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Dačić raygovarao sa etiopskim šefom diplomatije

Izvor: Beta Video, 25.Jan.2015

ADIS ABEBA - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić razgovarao je danas u Adis Abebi sa ministrom spoljnih poslova Etiopije Tevdrosom Adhanomom o medjusobnim odnosima i Kosovu. (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.