Dačić: Glasao sam za Tadića 2012.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2016, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Glasao sam za Tadića 2012.

Potpredsednik vlade i lider SPS Ivica Dačić rekao je danas tokom skupštinske rasprave da je 2012. godine glasao za Borisa Tadića na predsedničkim izborima.

Tokom rasprave o izboru novog ministra odbrane, Dačić je polemisao sa poslanikom SDS Markom Đurišićem koji je, između ostalog, kritikovao socijaliste zbog "menjanja strane", odnosno zato što su se 2012. nakon izbora najpre dogovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << o vladi s demokratama, a zatim ušli u koaliciju s naprednjacima.

"Mi smo i 2008. ušli s vama u vladu, jer smo izabrali manje zlo. Vi ste, naime, bili manje zlo od Šešelja i DS S-a, jer je bilo važno za Srbiju da ostane na evropskom putu. Tako smo i 2012. ušli u pregovore s vama. I evo, priznajem, ja sam tada glasao za Tadića", rekao je Dačić, uz opasku da je možda zato Tadić i izgubio.

Dačić je naveo i da su socijalisti tada Tadićevoj stranci bili dobri, a da sada nisu i dodao da su se socijalisti uvek ponašali onako kako je bilo u najboljem interesu Srbije.

"Znate šta, gospodine Đurišiću, ako ste vi do poslednjeg dana mene ubeđivali da treba da napravimo vladu i da izaberemo Tadića za premijera, u čemu je sada problem? Kakav problem vi imate s nama? Šta, mi sada nismo dobri, a tada smo bili dobri, je l da? Dok smo bili s vama, onda smo bili najbolji na svetu, evropski orjentisani, demokrate, a sada šta smo", rekao je Dačić.

Dačić je rekao i da socijalisti nisu podržali DS 2008. godine zbog njih, nego da Srbija ne bi imala vladu sa Vojislavom Šešeljem i Vojislavom Koštunicom.

"Bili ste manje zlo, zato što ta vlada ne bi mogla da opstane, jer su hteli da prave, kao i sada, protiv EU. Kao što Vučić neće da pravi vladu sa onima koji su protiv EU, mislim da je to bila ispravna odluka", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić: Glasao sam za Tadića 2012. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2016

Potpredsednik vlade i lider SPS Ivica Dačić rekao je danas tokom skupštinske rasprave da je 2012. godine glasao za Borisa Tadića na predsedničkim izborima...Tokom rasprave o izboru novog ministra odbrane, Dačić je polemisao sa poslanikom SDS Markom Ðurišićem koji je, između ostalog, kritikovao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.