Dačić: Glasanje u Unesku oko 9. novembra, borba do kraja

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Glasanje u Unesku oko 9. novembra, borba do kraja

"Glasanje o predlogu za članstvo Kosova u Unesko može se očekivati na Generalnoj konferenciji te organizacije oko 9. novembra" najavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i izrazio optimizam da će rezultati glasanja biti povoljni za Srbiju istakavši da će se Vlada boriti do kraja protiv tog članstva.

"Borićemo se do kraja. To je stav Vlade Srbije, premijera i predsednika. Mi nemamo ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preče od toga", istakao je on na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare, dodavši da će to biti velika borba sa neizvesnim ishodom.

Dačić je, ipak, izrazio optimizam da će rezultat glasanja na Generalnoj konferenciji Uneska biti dobar po Srbiju, podsetivši da su među članicama mnoge zemlje koje su male i udaljene, ali čiji se glas računa.

"Danonoćno razgovaramo sa svima. Ubeđen sam da to neće biti onako lako za Kosovo kao što oni misle i to će mi biti najmilije od svega", zaključio je šef srpske diplomatije i prvi potpredsednik Vlade Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.