Dačić: Gde je tu logika da se saopšti da je lociran Šarić

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Gde je tu logika da se saopšti da je lociran Šarić

Srpski Interpol zatražio je od Interpola Južne Afrike informacije o tome da li je na tom prostoru lociran Darko Šarić, osumnjičen za šverc narkotika, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je na Policijsko-kriminalističkoj akademiji novinarima rekao da iz Južne Afrike još nije stigao "nikakav poseban materijal" i dodao da nije zadovoljan načinom na koji su saopštene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << informacije o kretanju Darka Šarića.

"Ne znam kakva je to logika da saopštite da je neko lociran, da se prati njegovo kretanje i da će biti uhapšen. To je kao da ste mu javili: 'Imaš nekoliko dana da pobegneš'", rekao je Dačić.

Ministar je izrazio nadu da nije u pitanju "nekakva igra" i apelovao da se Srbiji proslede sve relevantne informacije. Dačić je podsetio da je upravo zbog toga i zatraženo da se potpiše sporazum o policijskoj saradnji sa Južnom Afrikom, kako bi se otkrilo da li tamo ima kriminalaca iz Srbije.

"Za to nije postojao odgovor sa druge strane, iako smo insistirali na tome", kazao je Dačić.

Direktor crnogorske policije Božidar Vuksanović izjavio je danas da nema informaciju da je Darko Šarić, optužen za šverc kokaina, uhapšen u Južnoj Africi.

Informaciju pojedinih beogradskih medija da je policija u Južnoj Africi privela osobu za koju sumnja da je Šarić, crnogorska policija je proveravala preko Interpola, kazao je novinarima u Podgorici direktor policije.

On je naveo da je utvrđeno da "tamo boravi osoba sa istim imenom i prezimenom, ali da to nije Šarić za kojim je raspisana poternica".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.