Dačić: Francuska je značajan partner

Izvor: S media, 19.Okt.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Francuska je značajan partner

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić danas i sutra je u zvničnoj poseti Francuskoj. Potpisan memorandum o saradnji dve zemlje.

Memorandum o saradnji između Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za vanredne situacije i Generalne direkcija za civilnu zaštitu u Francuskoj, koja je u sastavu ministarstava unutrašnjih poslova te zemlje, potpisan je danas >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Parizu.

Potpisivanju je prisuštvovao i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić koji je naglasio značaj razmene iskustava i saradnje sa francuskim kolegama, saopšteno je iz MUP-a.

Dačić: Niko nema prava da vas bije

Potpisan protokol o saradnji Rusije i Srbije

Dačić se izvinio roditeljima i povređenoj deci

Ističući da ministarstva unutrašnjih poslova i sektori za vanredne situacije dve države sarađuju već dugi niz godina, Dačić je kazao da je delegacija Srbije posetila i operativni centar za upravljanje kriznim situacijama, u cilju da i Srbija napravi upravo takaov jedinstven sistem upravljanja u krizama.



"Francuska je naš veoma značajan partner, između ostalog i zbog toga što se njene snage nalaze među najobučenijima i kada je reč o spasavanju iz ruševina", rekao je on.


Prema Dačićevim recima, pripadnici Sektora MUP-a za vanredne situacije se zato obučavaju u Francuskoj i ta saradnja će biti nastavljena.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otputovao je danas u dvodnevnu posetu Parizu.

Drugog dana posete, u četvrtak, Dačić će se sastati sa francuskim ministrom unutrašnjih poslova i migracije Klodom Geanom, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.