Dačić: EU promašila temu

Izvor: Telegraf.rs, 31.Avg.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU promašila temu

Povodom odgovora predsednika EK Žan Klod Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je ukazao na antisrpsku politiku u Hrvatskoj i u regionu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Evropska unija nastavlja da drži glavu u pesku.

Kako je naveo, Junker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je Vučić istakao, nije komentarisao rehabilitaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobađanje ratnih zločinaca iz poslednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, ni vređanje srpske države.

- Nije nam čak rekao ni šta mi nismo uradili. Ja sam to već unapred najavio da se EU pravi gluvonemom kad je antisrpska politika u pitanju. Ali zato je uvek spremna za pridike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi. To više neće moći tako. Nismo vas pitali za mir u svetu nego za antisrpsku politiku jedne vaše članice, koja ugrožava mir i stabilnost u regionu - poručio je Dačić.

On je dodao da nije ništa ni očekivao, pa onda nije ni razočaran.

- Danas čak ni deca više bajkama ne veruju. Kao što sam juče najavio, kao da su lame sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjašnjava o „šaka jada“ problemu - antisrpskoj politici. Promašili su temu - zaključio je Dačić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: EU drži glavu u pesku

Izvor: Večernje novosti, 31.Avg.2016

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je povodom odgovora predsednika EK Žan Klod Junkera na pismo premijera Aleksandra Vučića, koji je ukazao na antisrpsku politiku u Hrvatskoj, da EU nastavlja da drži glavu u pesku BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić...

Nastavak na Večernje novosti...

Dačić: EU nastavlja da drži glavu u pijesku

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2016, 08:53

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je, povodom odgovora predsjednika Evropske komisije Žan Klod Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je ukazao na antisrpsku politiku u Hrvatskoj i u regionu, da EU nastavlja da "drži glavu u pijesku" i da je "promašila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.