Dačić: Dete nije bilo u gepeku

Izvor: B92, 30.Apr.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Dete nije bilo u gepeku

Beograd -- Dete nije bilo u gepeku, već na zadnjem sedištu, izjavio Dačić nakon istrage policije povodom snimka dečaka u automobilu, objavljenom na portalu Telegraf.rs.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je dežurni tužilac, koga je konsultovala policija povodom navodne vožnje deteta u gepeku automobila, saopštio da nema elemenata krivičnog dela, jer dete nije bilo u gepeku, već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zadnjem sedištu u sigurnosnom sedištu.

Građanin koji je vozio svoje dete navodno u gepeku automobila, o čemu postoji video zapis, došao je u policijsku stanicu u Novom Beogradu i rekao da je u gepeku automobila vozio bicikl, a da je dete bilo na zadnjem sedištu, vezano u sigurnosnom sedištu.

"Zadnje sedište je, po njegovoj izjavi, bilo oboreno zbog transporta bicikla, osim u delu u kome je sedelo dete, jer je reč o deljivom sedištu, a kada se gepek otvorio zbog udarca u rupu, dete je pridržavalo bicikl, ali se nije pomeralo iz sedišta", ispričao je Dačić novinarima posle sastanka sa potpredsednikom Svetske asocijacije atletskih federacija Sergejom Bubkom u Palati Srbija.

Prema njegovim rečima, o tom događaju je policija konsultovala dežurnog tužioca, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela.

Snimak dečaka u gepeku automobila objavljen je na Jutjubu i na snimku se videla registarska tablica vozila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.