Dačić: Deca za opstanak Srbije

Izvor: RTS, 15.Dec.2013, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Deca za opstanak Srbije

Vlada mora da obezbedi uslove za povećanje nataliteta u Srbiji, rekao premijer Ivica Dačić. Deca su ne samo budućnost, već i uslov opstanka srpskog naroda i Srbije, istakao premijer. Svaki dečji život je važniji od kilometra asfalta ili infrastrukture, poručio ministar saobraćaja Aleksandar Antić.

Vlada Srbije mora stvoriti uslove da se u našoj zemlji rađa više dece, jer Srbija će izumreti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za nekoliko vekova, ako se nastavi trenutni trend rađanja, rekao je premijer Ivica Dačić na otvaranju finala dečjeg festivala "Čarolija 2013" u Domu sindikata.

"Godišnje 40.000 manje se rodi, nego što umre ljudi u Srbiji", rekao je Dačić istakavši da su deca ne samo budućnost, već i uslov opstanka srpskog naroda i Srbije.

"Obično se govori da su deca naša budućnost, koja nikako da dođe", rekao je Dačić i dodao da sadašnje ekonomsko stanje ne obezbeđuje deci najbolje uslove za život i da je država dužna da u tome pomogne.

Dačić je naglasio da je važno da od malena postoji vaspitanje koje će i u predškolskom uzrastu i u školama brinuti da deca nauče da pre svega čuvaju sebe u saobraćaju.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je istakao da je manifestacija naročito važna jer se održava pod motom "Bezbednost dece u saobraćaju, što je iznad svega".

"Svaki dečji život je važniji od kilometra asfalta ili infrastrukture", poručio je Antić i dodao da će Vlada Srbije takve akcije uvek podržavati.

"Učinimo sve da naša deca budu bezbrižna na putu do škole i vrtića", naglasio je ministar saobraćaja.

Na sceni je 19 mališana izvelo 14 pesama koje su radili domaći poznati pop rok autori.

Festival, koji se održava osmi put zaredom, je revijalno humanitarnog karatktera, uz učešće dece iz regiona, a prihod će biti pomoć maloj Anđeli Janković, koja se posle operacije tumora na mozgu leči u Istanbulu.

U Domu sindikata je postavljena kutija za prikupljanje doprinosa za njeno lečenje. Za hemoterapije potrebno je još 60.000 evra.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rađanje dece za opstanak Srbije

Izvor: Akter, 15.Dec.2013

Vlada Srbije mora stvoriti uslove da se u našoj zemlji rađa više dece,izjavio je premijer Ivica Dačić na otvaranju finala dečjeg festivala Čarolija 2013.

Nastavak na Akter...

Dačić: Deca uslov opstanka Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2013

U beogradskom Domu sindikata večeras je održano superfinale dečijeg festivala ‘Čarolija’, na kome je premijeru Ivici Dačiću uručeno priznanje za doprinos u razvoju dečijeg kulturnog stvaralaštva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Muzički spektakl Čarolija

Izvor: Politika, 16.Dec.2013, 13:03

Dom sindikata bio je mesto gde su se dečji glasovi, igra i ljubav prema pesmi spojili s profesionalcima muzičke industrije u Srbiji. Na superfinalnoj večeri Osmog dečjeg festivala „Čarolija” odzvanjala je dečja graja, a publici su se predstavili talentovani mališani koji su izvodili mnoštvo...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.