Dačić: Činimo sve da oslobodimo bivšeg Đinđićevog telohranitelja iz Libije

Izvor: Blic, 06.Sep.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Činimo sve da oslobodimo bivšeg Đinđićevog telohranitelja iz Libije

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da ministarstvo spoljnih poslova i amabasada Srbije u Tripoliju čine sve što mogu kako bi bivši telohranitelj Zorana Djindjića Srđan Babić, koji je uhapšen u Tripoliju, bio oslobođen.

 Međutim, prema njegovim slučaj otežava to što se on nalazi u zatvoru u delu Libije koji ne kontroliše zvanična vlada.

- Imajući u vidu da postoje dve vlade sa kojima se održavaju različite veze, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to strašno komplikuje slučaj oslobađanja Srđana Babića, jer se on nalazi u zatvoru na strani koju ne kontroliše zvanična libijska vlada - rekao je Dačić.

Kako je naglasio, ambasada Srbije u Tripoliju održava intenzivne kontakte sa predstavnicima nadležnih libijskih institucija, koji bi mogli da pomognu u oslobađanju Babića.

- U stalnom smo kontaktu i sa diplomatskim predstavnicima Austrije i Mađarske, koji ispred Evropske unije posreduju u oslobađanju uhapšenih radnika kompanije Argus - rekao je ministar.

On je podsetio da su vlasti u Tripoliju uhapsile Babića u okviru istrage o radu kompanije "Argus", koja se bavi obezbeđenjem stranih diplomatskih misija i privrednih predstavništava.

Dačić je apelovao i na građane Srbije da napuste Libiju i suzdrže se od odlaska u zemlju u kojoj je vlast podeljena, a sukobi su se intenzivirali.

Babić, bivši telohranitelj Zorana Đinđića je radio u Tripoliju kao ekspert te francuske kompanije koja se bavi poslovima fizičkog obezbeđivanja diplomatskih i privrednih misija u Libiji.

Javnosti je poznat i kao čovek koji na jedinom snimku posle atentata na premijera zaustavlja automobile u Nemanjinoj ulici kako bi ranjeni premijer brzo bio prevezen u Urgentni centar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DAČIĆ PRIZNAJE DA JE SLUČAJ TEŽAK: Činimo sve sto možemo da oslobodimo Babića

Izvor: Kurir, 06.Sep.2015

Imajući u vidu da postoje dve vlade sa kojima se održavaju različite veze, to strašno komplikuje slučaj oslobađanja Srđana Babića, jer se on nalazi u zatvoru na strani koju ne kontroliše zvanična libijska vlada, rekao je Dačić..BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade i šef srpske diplomatije...

Nastavak na Kurir...

Islamisti i dalje drže u zatvoru Đinđićevog tjelohranitelja

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Sep.2015, 11:38

Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Tripoliju čine sve što mogu kako bi Srđan Babić, bivši tjelohranitelj Zorana Đinđića kojeg su uhapsili islamisti bio oslobođen, kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić...Međutim prema njegovim rečima, slučaj otežava to što se Babić...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.