Dačić: Bezbednost učesnicima Prajda

Izvor: B92, 09.Okt.2010, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Bezbednost učesnicima Prajda

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će policija pružiti najveći stepen obezbeđenja za Paradu ponosa i apeluje na građane da se ne sukobljavaju.

Dačić je rekao da je najveći državni i interes policije da skup prođe mirno i da će policija učiniti sve da okupljanje u centru Beograda prođe bez nasilja i sukoba.

"Veoma je važno za Srbiju da i ovakav skup, koji možda nije po volji većine građana Srbije, prođe bez incidenata", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je on.

Dačić je rekao da se radi o skupu koji "proističe iz ustavnih i zakonskih prava" zbog čega je Ministarsto unutrašnjih poslova u obavezi da ga obezbedi a da postoje "grupe koje misle drugačije" i koje žele da to mišljenje izraze putem nasilja.

"Naš je interes, interes cele države, da sutra ne bude incidenata i da skup prođe u mirnoj atmosferi a da svi koji imaju drugačije stavove to mogu da izraže na druge načine, ali da ne koriste nasilje prema onima koji nešto organizuju na osnovu svojih ustavnih i zakonskih prava", rekao je on.

Dačić je rekao će pojedine ulice u centru Beograda biti zatvorene za saobraćaj već od večeras.

Ministar je uputio izvinjenje građanima zbog tih mera koje će morati da budu primenjene ali im je rekao da treba da shvate da policija mora da radi svoj posao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.